1.1 Kapsayıcı Dijital Eğitim: Stratejik Gerekçe ve Yapay Zekanın Rolü
Kapsayıcılık ve dijital dönüşümün neden her yükseköğretim kurumunun stratejik gündeminde yer alması gerektiğini keşfedin. Bu ünite, eşitlik, kalite ve uzun vadeli sürdürülebilirlik ile uyumlu net değerler ve amaca yönelik liderlik tarafından yönlendirildiğinde, teknolojinin katılımı nasıl genişletebileceğini, öğrenci deneyimini nasıl geliştirebileceğini ve kurumsal dayanıklılığı nasıl güçlendirebileceğini incelemektedir.
👉 Hızlı bir genel bakış için video ile başlayın.
👉 Şimdi, konuyu daha derinlemesine incelemek için belgeyi okuyun.
İndir PDF👉 Öğrendiklerinizi yansıtmak ve uygulamak için görevi bitirin.
Kurumunuzun son iki ila üç yıl içinde uygulamaya koyduğu bir dijital değişikliği düşünün (örneğin, yeni bir öğrenme platformu, hibrit öğretim modeli, öğrenciler için çevrimiçi hizmetler veya dijital değerlendirme). Hangi sorunu çözmeyi amaçladığını ve bundan en çok kimin faydalandığını açıklayın. Ardından kapsayıcılık üzerine düşünün: kimler istemeden geride kalmış veya ekstra engellerle karşılaşmış olabilir ve neden? Dijital erişim, dil, engellilik, teknolojiye güven, zaman kısıtlamaları veya destek yapıları gibi faktörleri göz önünde bulundurun. Son olarak, bu girişimi daha kapsayıcı hale getirecek gerçekçi bir iyileştirme önerisinde bulunun. Öneriniz iletişim, eğitim, destek, erişilebilirlik özellikleri veya politika değişikliği gibi spesifik ve uygulanabilir olmalıdır. Fikrinizin hem kapsayıcılığı hem de kurumsal hedefleri nasıl desteklediğini kısaca açıklayın. (En fazla 200-300 kelime yazın.)
Lütfen unutmayın: Yanıtlarınız depolanmamış platform üzerinde. Yansımalarınızı yerel olarak kaydetmek için “Metni indir” aşağıdaki düğmeyi tıklayın.